ÁFA Módszertani Szemle

Ez a tartalom 1731 napja jelent meg, lehetséges, hogy az itt szereplő információk már nem aktuálisak.
Önnek válogatott legfrissebb tartalmainkat személyes kezdőlapján mindig elérheti.

Az online számláknál június 4-től kötelező az új formátum alkalmazása

2019-06-03

Június 4-től kötelezővé válik az online számlák adatszolgáltatásában az új verzió alkalmazása, miután véget ér a január óta tartó tesztelési időszak - figyelmeztet a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV).

Azoknak a vállalkozásoknak, amelyek a NAV saját fejlesztésű számlázó programját, az online számlázót használják, nincs teendőjük, a program automatikusan elvégzi a frissítést. A verzióváltással szükségessé váló módosításokat, szoftverfejlesztéseket azoknak az online adatszolgáltatást teljesítő adózóknak kell elvégezniük, akik más számlázó programot használnak.
   

A csaknem egy éve bevezetett online számla rendszerben már mintegy 41 millió számlaadatra vonatkozó beküldés történt. A rendszer szolgáltatásai folyamatosan bővülnek, ezért a felhasználóknak érdemes figyelniük a változásokat, valamint az új adatszolgáltatási verzióra történő átállást - írja közleményében a NAV.
   

Az adóhatóság 2018 decemberében mutatta be az adatszolgáltatási sémaállomány (XSD) új verzióját, melyet az eredeti tervek szerint május 2-án tett volna kötelezővé. A határidő közeledtével azonban számos jelzés érkezett a felkészülés elhúzódásáról, ezért a NAV egy hónap haladékot biztosított.
   
(MTI)

Adópraxis (2019-06-03)

Szeretnék ilyen híreket kapni >>

Még nem tagja közösségünknek?
Kérek tájékoztatást a szolgáltatásról